dinsdag 16 januari 2018

NPO: Minder presentatoren boven salarisgrens

Het aantal presentatoren boven de salarisgrens is in vergelijking met vorig jaar gedaald van tien naar zeven. De vermindering gaat sneller dan verwacht. Dit meldt de publieke omroep op haar website.

Vanaf medio 2012 zijn er strengere normen van kracht, zoals vastgelegd in het Beloningskader Presentatoren in de Publieke Omroep (BPPO 2012); presentatoren die werkzaam zijn vanuit een bv vallen sindsdien ook onder het beloningskader. Hierdoor komen er twee presentatoren extra in beeld.

Het bedrag boven de grens wordt door de omroepverenigingen zelf betaald, niet door de belastingbetaler. De omroepen hoeven dit jaar wettelijk niet te rapporteren over bestuurders, maar doen het wel volgens de Gedragscode Goed Bestuur in hun jaarverslagen. Vanaf volgend jaar geldt een rapportageplicht volgens de Wet Normering Topinkomens (WNT).

Op de site van de NPO staat een overzicht van presentatoren boven de BPPO-norm 2012 volgens opgave door de omroepen (waarvan het bedrag boven norm betaald door omroepvereniging).

Bron: NPO

 

Bericht delen