NPO heeft sociaal plan opgezegd
zondag 4 november 2018

NPO heeft sociaal plan opgezegd

Omroepmedewerkers bij de landelijke, regionale en lokale publieke omroepen hebben vanaf 1 januari geen sociaal plan meer dat geldt bij reorganisaties.

De NPO en de overige partijen hebben het sociaal plan opgezegd, blijkt uit een brief aan de vakbonden. De NVJ is bezorgd over de effecten van de opzegging nu de publieke omroepen als gevolg van de bezuinigingen opgelegd door het rijk een forse reorganisatie wacht. Dat meldt Villamedia.

NVJ-omroepsecretaris Wais Shirbaz: “Het verbaast mij enorm dat de omroepen zo plotseling met deze stap komen. Het kan leiden tot grote onzekerheid voor de medewerkers. Aan de andere kant geven nieuwe onderhandelingen de kans een beter sociaal plan voor hen af te sluiten. Bij RTL hebben we een regeling afgesproken die goed als voorbeeld kan dienen.”

De NPO geeft in de brief aan te willen overleggen over een nieuwe regeling en de bonden daarvoor binnenkort uit te nodigen. Dat zal op korte termijn moeten gebeuren, want anders is er in januari geen sociaal plan meer van toepassing. Werknemers moeten dan individueel hun vertrek gaan uitonderhandelen met werkgevers, wat hen in een zwakke positie kan brengen.

Bron: Villamedia/BM

Bericht delen