dinsdag 16 januari 2018

'NPO heeft geen flauw benul'

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft geen flauw benul wat er aan de hand is in de provincie. Dat zegt RTV Drenthe-directeur Dink Binnendijk. Hij reageerde hiermee zaterdag op de plannen van de NPO om regionale omroepen over te nemen.

Binnendijk deed in zijn speech tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van de omroep een voorstel TV Drenthe een week op Nederland 1 te laten uitzenden en de NPO op het kanaal van de regionale omroep. “Dan kijken we na een week hoe de kijkcijfers waren.”

Volgens Binnendijk moet de NPO zich op zijn eigen werk richten en is er werk aan de winkel vanwege het dalende marktaandeel van Nederland 3 na de verhuizing van De Wereld Draait Door. Ook stelt hij voor dat ‘Hilversum’ maar eens een paar dagen moet meelopen bij de regionale omroep om te ervaren wat echt efficiënt werken is.

Binnendijk kreeg de afgelopen weken vaak de vraag of RTV Drenthe over 25 jaar nog bestaat. Hij heeft daar naar eigen zeggen geen pasklaar antwoord op. Er moet de komende tijd flink worden bezuinigd, terwijl er door twee reorganisaties al bijna twintig procent van het personeel is afgevloeid. Er heeft binnen de regionale omroepen een enorme kaalslag en verschaling plaatsgevonden en dat volgens Binnendijk zorgelijk.

Bron: RTV Drenthe

Bericht delen