woensdag 17 januari 2018

NPO besteedt uitgebreid aandacht aan Pinkpop

NPO 3FM zendt op 10, 11 en 12 juni live uit vanaf Pinkpop. De 3FM dj’s brengen verslag uit van de sfeer op het festivalterrein, de live sessies in de 3FM studio, de headliners en het nieuwe muzikale talent op de Pinkpop-podia. De verslagen zijn te zien en beluisteren via NPO 3FM, 3fm.nl en de 3FM-app.

 

Met behulp van de vernieuwde Festivaldagboek-functie in de 3FM-app maken de 3FM dj’s samen met de Pinkpop-bezoekers de festivalcontent voor op de radio en online. In de app doen de 3FM jocks suggesties voor optredens en geven festivalgangers hun Pinkpop-hoogtepunten door, die later op NPO 3FM te horen zijn. Luisteraars worden zelf verslaggever en zien hun concert selfies, foto’s en video’s terug op de 3FM-webcam, 3fm.nl en de 3FM-socials. Festivalbezoekers kunnen er nog nagenieten van hun favoriete optredens met de 3FM-app.

Zaterdag 4 begint NTR met Best of Pinkpop met de hoogtepunten van de editie van 2015 op een rij. Met optredens van onder andere Muse, George Ezra, Slash, Kovacs, Faith no More, Pharrell, Kensington, Robbie Williams, The Script, Typhoon en het biervangmoment van John Coffey.

In het Pinkpopweekend zetten NTR/BNNVARA/VPRO op NPO 3 alle Pinkpop-highlights in sneltreinvaart op een rij, inclusief reportages en korte interviews met bands en publiek. De presentatie is in handen van Eric Corton, Giel Beelen, Michiel Veenstra en Tim den Besten.

Vanaf maandag 6 juni staat NPO Cultura in het teken van het festival in het Limburgse Landgraaf, met veel aandacht voor de headliners: Red Hot Chili Peppers, Paul McCartney én Rammstein. NPO Cultura is te volgen via npo.nl/cultura en te ontvangen via digitale televisie. Tijdens Pinkpop zijn vanaf vrijdag 10 juni 16.00 uur tot zondag 12 juni 00.00 uur de hele dag en avond volledige concerten terug te zien.

VPRO’s muziekplatform 3voor12 zendt als vanouds uit vanaf Pinkpop. Verslaggevers lopen drie dagen over het terrein en schrijven recensies, interviewen artiesten en leggen de Pinkpopsfeer vast in beeld, tekst en geluid. De redactie update Facebook, Instagram en Twitter continu. Nieuw is het vpro3voor12 Snapchat account. Recensies komen binnen een paar uur na een optreden online en de livestream is te volgen via vpro.nl/3voor12.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen