NPO bereid meer steun te bieden aan cultuursector
maandag 26 oktober 2020

NPO bereid meer steun te bieden aan cultuursector

De NPO is bereid om te kijken in hoeverre de zwaar getroffen cultuursector extra geholpen kan worden. Dat meldt een woordvoerder aan het ANP, naar aanleiding van de oproep van componist Stephen Emmer.

Emmer riep, namens honderden kunstenaars, de NPO op om hen meer te steunen in deze lastige tijd. De componist zou graag zien dat de publieke omroep kunstenaars een tijdelijk platform biedt, zodat zij alsnog over een medium beschikken om hun werk op uit te brengen. Emmer stelt dat het huidige deltaplan van de overheid niet toereikend genoeg is om de kunstensector overeind te houden.

“Kunst en cultuur zijn van oudsher zeer belangrijke pijlers onder het totale aanbod van de publieke omroep en zullen dat ook altijd blijven”, laat de woordvoerder van de NPO weten. “Ook in deze moeilijke tijden brengen we dus op al onze kanalen, zowel op lineaire tv, radiozenders, maar ook via onze online platforms een zeer gevarieerd aanbod uit de wereld van de kunsten. Op ons digitale kanaal NPO 2 Extra doen we dit zelfs 24 uur per dag.”

Niettemin is de NPO bereid om te kijken of er aanvullende maatregelen genomen kunnen worden. De woordvoerder bestempelt Emmers plan als “sympathiek” en laat weten dat de NPO erover gaat nadenken.

Stephen Emmer is componist, producer, arrangeur en muzikant. Hij maakte de leadermuziek voor onder meer RTL Boulevard, RTL Nieuws, NOS Journaal, NPO Radio 2, RTL 4, 5 en 7, NOS Jeugdjournaal, Per Seconde Wijzer, Editie NL, Tijd Voor MAX en nog talloze andere programma’s. Zijn petitie Red de kunsten op radio en tv heeft tot dusver 600 ondertekeningen.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen