woensdag 17 januari 2018

NPO 3LAB op 22 augustus van start

Van 22 tot en met 26 augustus staat NPO 3 elke avond in het teken van nieuwe en vernieuwende programma’s. Onder de naam 3LAB krijgen makers de kans om hun nieuwste programmaformats te testen op het gebied van satire, talkshow, quiz, reportage, docudrama en animatie.

In de Green Room bespreekt Jan Versteegh dagelijks de programma’s.

Elke werkdag om 20.30 uur is de black comedy Infantilio (VPRO) te zien waarin kinderen de absurditeiten van het volwassen leven naspelen. In Neem je zwemspullen mee (KRO-NCRV) vormen Pepijn Gunneweg en Klaas van Eerden een team met een BN-er. Vanuit een volle theaterzaal spelen ze spellen met veel improvisatie, slechte grappen en lachwekkende situaties. In het datingprogramma Boy next door (KRO-NCRV) wordt een vrouw gevolgd die 24 uur de tijd krijgt om haar droomman te vinden.

YouTubers Martijn en Niels dompelen zich onder in het leven van de rich en famous in Hoe word ik rijk? (AVROTROS) en in Lieve Buren (VPRO) gaat NRC-journalist Maral Noshad Sharifi (27) terug naar Moerkapelle waar zij in 1993 een huis kreeg nadat ze uit Iran vluchtte.

Ook testen Jan Kooijman, Maxim Hartman, Jan Smit, Yes-R en Roué Verveer nieuwe programma’s. In de Green Room bespreekt presentator Jan Versteegh alle programma’s. Op www.npo3.nl is een lijst van alle 3LAB programma’s te vinden die in de tv-week worden uitgezonden.

NPO 3LAB is de plek voor vernieuwing en experiment van NPO 3. Succesvolle titels van afgelopen jaar, zoals Rundfunk (KRO-NCRV), TreurTeeVee (VPRO) en Padoem Patsss (BNN), worden opgenomen in het reguliere schema en zijn komend seizoen te zien op NPO 3.

Naast de jaarlijkse tv-week in augustus is 3LAB vanaf 23 oktober wekelijks te zien op de late zondagavond op NPO 3. Vanaf 11 september begint 3LAB al met het uitzenden van de afstudeerfilms van de Filmacademie. Op www.NPO3lab.nl worden het hele jaar door nieuwe video’s gelanceerd, gemaakt door talentvolle programmamakers.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen