woensdag 17 januari 2018

'NOS wil megabod doen op uitzendrechten Oranje'

De NOS zou diep in de buidel willen tasten om de komende vier jaar de wedstrijden van het zieltogende Nederlands elftal te mogen uitzenden. Dat meldt De Telegraaf.

De NOS is volgens bronnen bereid om tientallen miljoenen te betalen voor de rechten, ook al zijn kenners het erover eens dat zo’n bod zwaar verliesgevend is. Meer dan 400.000 euro aan reclame-inkomsten per wedstrijd levert voetbal niet op.

Tot een akkoord is het nog niet gekomen, maar de Europese voetbalbond UEFA bevestigt dat er gepraat wordt. Een eerdere veiling van de rechten liep in 2016 nog op niets uit, omdat er in de ogen van de UEFA te weinig werd geboden.

Drie ingewijden stellen tegenover De Telegraaf dat de NOS nu alsnog zo’n 900.000 euro per wedstrijd zou willen betalen. Afhankelijk van de resultaten van het Nederlands elftal en het aantal oefenwedstrijden gaat het om dertig tot ruim veertig uitzendingen.

De NPO laat aan De Telegraaf weten dat het nooit het doel is om het geboden geld ‘eruit te halen’ en de NOS meldt dat het genoemde bedrag niet klopt.

Bron: De Telegraaf/BM

Bericht delen