dinsdag 16 januari 2018

NOS voegt radiocommentaar toe aan tv-beelden

Tijdens de WK-voetbalwedstrijd Nederland-Chili is via internet opnieuw het radiocommentaar bij de tv-beelden te volgen. Verder doet de NOS enige aanpassingen bij het radioverslag via Radio 1.

Op verzoek van veel kijkers voegde de NOS vorige week tijdens de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Australië al het radiocommentaar aan een internetstream toe. Ook tijdens het duel met Chili en de komende wedstrijd(en) van Oranje doet de omroep dit. Er kan gekeken worden via de internetsite www.npo.nl/live/nederland1. Het radiocommentaar wordt verzorgd door Jack van Gelder en Ronald van der Geer.

De NOS kan het radiocommentaar nog niet bij het aanvoersignaal van Nederland 1 naar tv-aanbieders toevoegen. Hierdoor kan de tv-kijker via de digitale decoder tijdens dit WK voetbal nog niet zelf voor het televisie- of radiocommentaar kiezen. De NOS heeft het radioverslag van wedstrijden van Oranje op Radio 1 wel aangepast. Hierdoor loopt bij enkele aanbieders het verslag op Radio 1 enigszins synchroon met de tv-beelden.

Bron: Totaal TV

Bericht delen