NOS Sportjaar 2023: Ode aan de Nederlandse sport
vrijdag 8 december 2023

NOS Sportjaar 2023: Ode aan de Nederlandse sport

Het jaar 2023 kent veel memorabele sporthoogtepunten. Er werd historie geschreven, records verbroken en unieke reeksen neergezet door Nederlandse sporters, coaches en sportteams.

Op woensdag 20 december blikt NOS Sport in het televisieprogramma NOS Sportjaar 2023 samen met de hoofdrolspelers terug op de hoogtepunten van de Nederlandse sport van dit jaar. Dat is te zien op NPO 1 vanaf 21.26 uur. Ook is er aandacht voor de uitreiking van de verkiezingen van het NOC*NSF Sportgala met onder meer de beste sportman, sportvrouw, coach, sportploeg, parasportvrouw, parasportman en parasportploeg van het jaar.

Live Sportjaaroverzicht
NOS Sportjaar 2023 is een live sportjaaroverzicht waarin alle hoogtepunten van de Nederlandse sport voorbijkomen. Presentator Dione de Graaff ontvangt de sporters, teams en coaches die dit jaar een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. Er wordt geschakeld naar het NOC*NSF Sportgala 2023 – dat op dezelfde locatie maar naast de uitzending wordt gehouden – waar presentator Jeroen Stomphorst spreekt met de winnaars van de sportprijzen en verslag doet van het feest op het NOC*NSF Sportgala.

De uitzending wordt omlijst met muziek en terugblikken op de memorabele sport van het afgelopen jaar. Er zijn fraaie montages waarin vreugde, verdriet, ontlading en veerkracht samenkomen. Schrijver en sportliefhebber Wilfried de Jong blikt op geheel eigen wijze terug op gebeurtenissen uit het sportjaar en er is livemuziek van de band Chef’ Special en zanger Leo Alkemade.

Sportjaar 2023 & NOC*NSF Sportgala 2023
Het televisieprogramma van de NOS rondom het NOC*NSF Sportgala heeft dit jaar een andere opzet dan de voorgaande jaren. Er wordt dit jaar een combinatie gemaakt van een live jaaroverzicht van de Nederlandse topsport én de verkiezingen van de sportprijzen van NOC*NSF. Dit is een redactionele keuze om hiermee niet alleen aandacht aan de winnaars van de sportverkiezingen te geven, maar ook aandacht te hebben voor andere sporters/coaches die een unieke prestatie hebben geleverd.

In de Utrechtse evenementenhal De Fabrique vinden de NOS-uitzending en het NOC*NSF Sportgala beide plaats, waardoor er een uitwisseling zal plaatsvinden van gasten tussen de verkiezingen en de NOS-uitzending. De uitreikingen van de sportprijzen van het NOC*NSF Sportgala zijn volledig te volgen via een livestream op NOS.nl, NOS-app en NOS Live, de Smart TV-app van de NOS.

Bron: NOS/BM

Bericht delen