woensdag 17 januari 2018

NOS op 3 experimenteert met vertelvormen

NOS op 3 start met het project Bij ons #In Molenbeek. NOS-presentator Mustafa Marghadi (@Mousmar) was ten tijde van de Brusselse aanslagen in Molenbeek om verslag te doen van de actualiteit. Nu keert hij voor NOS op 3 een maand lang terug naar de ‘hoofdstad van het terrorisme’.

Na de aanslagen bleek dat er opvallend vaak een link bestond tussen de terroristen en Molenbeek. Dagenlang stond de internationale pers in de wijk om verslag te doen van politieonderzoeken en invallen.

Hoe kijken de bewoners van Molenbeek naar elkaar en hun wijk, sinds die wereldnieuws werd? Dat is de centrale vraag die wordt gesteld. Marghadi gaat op zoek naar antwoorden in persoonlijke ontmoetingen met buurtbewoners. Hun verhalen vindt de bezoeker terug in verschillende vormen en op verschillende platforms bij NOS op 3.

Op Instagram post de NOS bijvoorbeeld dagelijks videoportretten, die te vinden zijn op @inMolenbeek. Op Facebook zijn langere reportages te vinden. De NOS brengt de wijk ook letterlijk in kaart op de website. Daar kan de bezoeker via een kaart door de straten scrollen en de bewoners leren kennen.

Bij ons #In Molenbeek is een voorbeeld van hoe NOS op 3 continu experimenteert met nieuwe vertelvormen. NOS op 3 wil niet alleen bovenop het nieuws van dit moment zitten, maar geeft ook de context van nieuws en laat zien hoe nieuwsverhalen zich ontwikkelen.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen