woensdag 17 januari 2018

NOS met Open Studio op EK Atletiek

De NOS is vanaf morgen host broadcaster van het EK Atletiek. Zo’n 1500 atleten uit 50 landen strijden om Europese titels in 44 disciplines. Het grootste deel van de uitzendingen komt vanuit het Olympisch Stadion, maar ook vanaf het Museumplein, waar de kwalificaties van het speer- en discuswerpen zijn.

Buiten het stadion is de NOS ook vertegenwoordigd op de Social Zone bij Medal Plaza, waar de atletiekfans hun idolen kunnen ontmoeten. Alle online berichtgeving komt op die plaats samen, bijvoorbeeld op de Social Wall, waar het publiek alles kan volgen wat er online over het EK wordt bericht. Daar staat ook de Open Studio van de NOS, waar bezoekers zelf kunnen ervaren hoe het is om als tv-reporter of commentator verslag te doen van het EK. De filmpjes daarvan worden via YouTube gedeeld. Bekijk hier de promo. De Open Studio is bemand op wedstrijddagen vanaf 12.00 uur. Zondag 10 juli vanaf 15.00 uur.

Vanaf morgen zijn er dagelijks live-reportages op radio, televisie, nos.nl en het themakanaal Sport24. Commentatoren/verslaggevers: Leon Haan, Andy Houtkamp, Stefan Verheij, Floris van Hoorn en Edwin Peek. Presentatie en interviews: Jeroen Stekelenburg, Jeroen Stomphorst en Sjoerd van Ramshorst.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen