dinsdag 16 januari 2018

Eva Jinek vaste presentator Met het Oog op Morgen

Eva Jinek is vanaf maart één van de vaste presentatoren van Met het Oog op Morgen. Zij neemt de maandagavond over van Joris Luyendijk die op eigen verzoek stopt met de presentatie. Jinek valt sinds juni in bij het late avondprogramma op Radio 1. Zij gaat de radiopresentatie combineren met haar werk voor televisie.

Jinek zegt naar aanleiding van haar benoeming dat zij “buitengewoon blij” en “vereerd” is. “NOS Met het Oog op Morgen is al 35 jaar een gewaardeerd instituut. Journalistiek gezien is het Oog ook een van de meest bevredigende programma’s die er zijn om te presenteren: je hebt de tijd om tot een echt gesprek te komen met je gasten, de onderwerpen zijn zeer uiteenlopend, en er is alle ruimte voor je persoonlijke inbreng. Kortom, een uitdaging en een feest om te doen.”

Joris Luyendijk, die het Oog sinds 2007 incidenteel en sinds begin 2010 structureel presenteert, vertrekt omdat hij zijn journalistieke loopbaan in een andere richting wil voortzetten. Hij vindt zichzelf meer schrijver dan presentator. Luyendijk zegt “het een eer te vinden om bij het Oog te hebben gewerkt. Ik heb het de afgelopen 2,5 jaar met heel veel plezier gedaan.”

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen