dinsdag 16 januari 2018

Winnaar

Scroll naar beneden voor een foto-impressie van de bekendmaking

 

foto: Maud Berger

Erland Galjaard, de programmadirecteur van RTL 4, is door Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2010. De redactie van het mediavakblad reikte deze prijs voor de twintigste keer uit, onder het toeziend oog van enkele honderden aanwezigen in Podium de Vorstin in Hilversum.

Voor de redactie van Broadcast Magazine stond 2010 in het teken van de imposante wederopstanding van RTL Nederland. Niet alleen in financieel, maar vooral ook in programmatisch en kijkcijfertechnisch opzicht scoorde de commerciële zendergroep recordcijfers. Het succes van RTL is vooral te danken aan het moederstation en dus aan diens architect. Galjaard is de personificatie van de zegetocht van RTL 4. Na een moeilijke periode waarin de twijfel toesloeg en de zender uit diverse hoeken onder druk kwam te staan, slaagde hij erin toch vol ten aanval te trekken en sterker dan ooit terug te komen.

Galjaard bewees het afgelopen jaar te zijn uitgegroeid tot zenderbouwer van formaat. Hij is verantwoordelijk voor sterke programma’s en initieerde nieuwe thema’s die hij de juiste plaats in het schema gaf. En de zenderbaas van RTL 4 had dan toch maar het inzicht en de moed om ‘wéér een talentenjacht’ te programmeren. Het succesverhaal achter The Voice Of Holland is wat dat betreft ook mede toe te schrijven aan Erland Galjaard.

Galjaard schaart zich daarmee in een rij Omroepmannen en –vrouwen van het Jaar, die er in chronologische volgorde als volgt uitziet: Boudewijn Paans, Aart Geurtsen, Freddy Thyes, Lejo Schenk, Paul Witteman, Fons van Westerloo, Joop van den Ende, Burny Bos, John de Mol, Frits Barend & Henk van Dorp, Arthur Valkieser, Cathy Spierenburg, Peter R. de Vries, Gerard Timmer, John de Mol, Paul de Leeuw, Ton F. van Dijk, Tina Nijkamp, Linda de Mol.

In Broadcast Magazine 301 komt Galjaard uitgebreid aan het woord. Hij siert tevens de cover van het blad, dat vanaf morgen landelijk verkrijgbaar is in de losse verkoop. Neem nu een abonnement en kies een Sony Bloggie of Sony Docking Station als welkomstcadeau.

Bekijk de fotogalerij:
{AdmirorGallery}omroepman2011{/AdmirorGallery}

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen