dinsdag 16 januari 2018

NOS-journalisten schenken prijs aan Vereniging Onderzoeksjournalisten

NOS-journalisten Rinke van den Brink en Hanneke de Jong schenken duizend euro aan de Vereniging van Onderzoeksjournalisten. Van den Brink en De Jonge kregen de duizend euro omdat ze één van de vijf genomineerden waren voor de Pfizer Persprijs 2011, waarvan woensdag de winnaars bekend zijn gemaakt.

De nominatie hadden ze verdiend met hun serie reportages over misstanden in het Rotterdamse Maasstadziekenhuis. Van den Brink en De Jonge brachten medio vorig jaar boven water dat het ziekenhuis niet tijdig had ingegrepen na de uitbraak van de levensbedreigende Klebsiella-bacterie. De NOS bracht dit nieuwsfeit op televisie, internet en radio.

De Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten wil de optimale uitoefening van de journalistiek bevorderen, onder meer door het geven van trainingen. Ook komt de VVOJ op voor de belangen van het vak in Nederland en Vlaanderen.

De Persprijs van geneesmiddelenfabrikant Pfizer is bedoeld voor journalisten die in publieksmedia aandacht hebben besteed aan infectieziekten of verwante onderwerpen. Manon Blaas en Jos van Dongen zijn met de tv-uitzending Opnieuw antibiotica alarm van Zembla uitgeroepen tot winnaar.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

 

Bericht delen