Article header image

NOS Journaal krijgt nieuw decor

Het NOS Journaal krijgt een nieuw decoromdat de bestaande techniek in de studio aan vervanging toe is. Het nieuwe decor wordt gedeeld met Nieuwsuur.”We hadden behoefte aan visuele verfrissing”, zegt hoofdredacteur Marcel Gelauff in de Volkskrant.

Het nieuwe decor wordt in het najaar in gebruik genomen. “Nu hebben Nieuwsuur en het Journaal elk een eigen decor, als taartpunten op een draaischijf. Vanaf dit najaar gaan we dus een decor delen, we praten nog over de details”, aldus Gelauff.

Het is de eerste grote verandering sinds mei 2012, toen besloten werd om alle decors van de NOS in een nieuw jasje te steken. Sindsdien zitten de nieuwslezers niet meer en bewegen ze veel meer. Concurrent RTL Nieuws heeft sinds begin 2014 een ander decor. Centraal in het ontwerp staat het rechthoekige frame omdat het nieuws tegenwoordig ook wordt gevolgd via internet of smartphone.

Bron: Volkskrant/Broadcast Magazine

Bericht delen