woensdag 17 januari 2018

NOS gaat EK voetbal voor vrouwen uitzenden

De NOS heeft de uitzendrechten bemachtigd voor het Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen, dat volgend jaar in Nederland wordt gehouden. Het EK bestaat uit 31 wedstrijden. Een derde daarvan – waaronder de openingswedstrijd, de finale en alle duels van het Nederland elftal – worden live uitgezonden. Via NOS.nl en NPO Sport zijn álle wedstrijden te zien.

“Het Nederlandse vrouwenvoetbal zit in de lift en dus is het mooi dat er nu een toernooi in eigen land komt dat wij kunnen uitzenden,” zegt hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport. “We waren erbij toen Oranje in 2013 voor het eerst aan een EK meedeed. We waren erbij toen Nederland vorig jaar debuteerde op het WK en dus zijn we er volgend jaar weer bij. De prestaties worden beter, het toernooi is in eigen land en dan is het logisch dat wij meer uitzenden dan voorheen. De vrouwen dwingen dat af.”

Aan het UEFA Women’s EURO 2017 doen zestien landen mee. Het toernooi begint op zondag 16 juli in Utrecht. De finale is op zondag 6 augustus in Enschede. De overige speelsteden zijn Breda, Tilburg, Rotterdam (Sparta), Doetinchem en Deventer. Behalve dit EK zijn volgend jaar ook de Confederations Cup voetbal in Rusland, de Tour, de WK zwemmen, de WK atletiek en de EK hockey bij de NOS te zien.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen