dinsdag 16 januari 2018

NOS deelt nieuwsminuut met regionale en lokale omroepen

De NOS biedt publieke regionale en lokale omroepen de mogelijkheid ‘het nieuws in 60 seconden’ over te nemen. Dit naar aanleiding van de interesse vanuit een aantal van deze omroepen om de nieuwsminuut op hun eigen kanaal aan te bieden. De NOS heeft na een succesvolle pilot met lokale omroepen uit Eindhoven (Studio040), Schiedam (LOOK TV) en Woerden (RPLFM) besloten ‘het nieuws in 60 seconden’ nu via hetzelfde systeem aan te bieden als waarmee de zij ook al (sinds 2006) radiobulletins aanbiedt aan publieke lokale en regionale omroepen.

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff licht het nieuwe initiatief als volgt toe: “Als publieke nieuwsorganisatie is het onze taak om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Daarom investeren we graag in nieuwe systemen en samenwerkingsvormen waarmee we onze bestaande content efficiënt verder kunnen verspreiden.”

Een jaar geleden werd de NOS Media Cloud geïntroduceerd: een platform waarop deelnemers onderling (sport-)nieuwsfragmenten kunnen uitwisselen of ter beschikking kunnen stellen aan andere aangesloten deelnemers. Op dit moment maken de regionale publieke omroepen gebruik van het systeem, de ambitie is om het platform uit te breiden met andere deelnemers. In januari startte de NOS in samenwerking met de Nederlandse Publieke Omroep een experiment om websites van dagbladen en grotere algemene nieuwswebsites gratis te voorzien van videomateriaal van de NOS. Hiervoor is een speciaal on-demand ‘nieuwsfragmentenkanaal’ ontwikkeld. Daarmee kan bestaande videocontent van de NOS op andere nieuwswebsites worden geplaatst en afgespeeld.

Lokale omroepen die geïnteresseerd zijn in afname van de nieuwsminuut kunnen terecht bij de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland. Regionale omroepen kunnen zich rechtstreeks bij de NOS melden.

Bron: NOS

Bericht delen