dinsdag 16 januari 2018

NOS-correspondenten Ostendorf en Meijer terug

NOS-correspondenten Chris Ostendorf (Brussel) en Wouter Meijer (Berlijn) verruilen hun correspondentschap voor een andere functie binnen de NOS. Ostendorf gaat per 1 oktober in Den Haag aan de slag als redacteur en verslaggever voor Nieuwsuur (NOS / NTR).

Meijer verlaat per 1 januari zijn standplaats Berlijn en keert terug bij de NOS in Nederland. Wat zijn exacte functie wordt is op dit moment nog niet bekend.

Na een periode van bijna zes jaar stopt Ostendorf per oktober aanstaande als EU-correspondent in Brussel. Ostendorf startte zijn carrière bij de NOS in 1998 als politiek redacteur en is sinds 2002 verslaggever voor het NOS Journaal. In 2009 begon hij als correspondent in Brussel. Dit najaar verruilt hij zijn correspondentschap voor een baan als redacteur en verslaggever op de Haagse redactie van de NOS voor Nieuwsuur.

Ostendorf over zijn correspondentschap en nieuwe functie: “De adrenaline van jarenlang verslag doen van de eurocrisis blijft nog wel even in mijn systeem. Het belangrijkste wat mij bij blijft, is het enorme contrast tussen wat politici zeggen, en hoe Europa werkelijk functioneert. Daar heb ik met bijzonder veel plezier keer op keer verslag van gedaan. Nieuwsuur geeft mij de unieke kans ook de komende jaren uit te pluizen of politici echt menen wat ze zeggen. Brussel heeft voor altijd mijn hart gestolen. Achter de sluier van vuil, armoede en agressie, gaat een liefdevolle stad schuil, waar op café nog wordt gedanst.”

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen