NOS-commentator Jeroen Elshoff positief getest op corona
zaterdag 24 juli 2021

NOS-commentator Jeroen Elshoff positief getest op corona

Jeroen Elshoff is tot zijn grote verbazing positief getest op corona en kan daardoor niet aanwezig zijn bij de wedstrijd Nederland tegen Brazilië. Dat meldt de NOS-commentator van de Oranje Leeuwinnen op Twitter. ‘Geschrokken, geschokt, maar gezond en vol goede moed’, aldus Elshoff.

Het moet een flinke tegenvaller zijn voor Elshoff. Vanochtend kreeg hij te horen dat hij positief getest is op het coronavirus. Elshoff, die vanuit Tokio de vaste commentator is bij de wedstrijden van Leeuwinnen, moet daarom tien dagen in quarantaine in het quarantainehotel.

Elshoff zat op de inmiddels beruchte KLM-vlucht KL681. Dat was de vlucht waar zowel skateboardster Candy Jacobs als taekwondoka Reshmie Oogink, skiffeur Finn Florijn en de begeleider uit de roeiploeg op zaten, in Tokio alle vier positief getest.

Officieel is het volgens NOC*NSF niet vast te stellen waar de bron ligt van de geconstateerde besmettingen, maar de sportkoepel bevestigt dat alle positief geteste atleten en begeleiders met dezelfde vlucht naar Japan vlogen. De qua Nederlandse atleten drukste vlucht die de afgelopen dagen vertrok van Amsterdam naar Tokio.

NOS-sportverslaggever Frank Wielaard zal het commentaar voor de wedstrijd van vanavond op zich nemen, zo laat een woordvoerder van de omroep weten.

Bron: AD/BM

Bericht delen