dinsdag 16 januari 2018

'Nooit meer VI Oranje in deze opstelling'

De ruzie tussen René van der Gijp en Johan Derksen van het RTL 4-programma VI Oranje bereikt zo langzamerhand het kookpunt. De twee sabelden elkaar de afgelopen dagen in de media volledig neer en ‘Gijp’ deed er maandagavond bij RTL Boulevard nog een schepje bovenop.

“Ik ga nooit meer tijdens een WK of EK zo lang aan tafel zitten.”

Bij VI Oranje was de sfeer maandagavond om te snijden. Presentator Wilfred Genee probeerde Johan Derksen en René van der Gijp nader tot elkaar te brengen, maar het klimaat was toen al tot ver onder het nulpunt gedaald. Wat Van der Gijp betreft is de grens na de column van Derksen wel bereikt. “Ik vind het compleet krankzinnig”, zei Van der Gijp over Derksen tegen RTL Boulevard. Hij geeft aan dat hij zo’n uitbarsting eigenlijk wel een keer had verwacht. Verder doet hij er laconiek over. “Ren lekker met je pen naar boven en schrijf waar je zin in hebt.”

Van der Gijp heeft eerder aangegeven in een interview met dagblad Trouw met de directie van RTL om de tafel te willen over de toekomst van VI. “Ik heb een mail gestuurd waarin ik heb aangegeven dat ik een gesprek wil hebben, op welke manier we verder gaan met het programma, want ik vind dat we over het hoogtepunt heen zijn”, aldus Van der Gijp.

Dat was kennelijk tegen het zere been van Johan Derksen. “Ik wil wel verder, maar misschien niet op deze manier”, zo vertelt de oud-profvoetballer. “Ik vind dat je eens in de zoveel tijd kritisch naar je programma moet kijken. Dat vindt hij niet.” Hij vervolgt: “Wat ik hier de afgelopen weken heb meegemaakt is gewoon krankzinnig. Dat houd je nooit meer nog eens vijf weken vol. Ik zal hierna nooit meer een EK of WK doen met hen. Nooit meer. Ja, een of twee keer per week aan tafel, maar meer niet.”

Bron: RTL Boulevard

Bericht delen