dinsdag 16 januari 2018

Noodvoorzieningen Media Gateway operationeel

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum nam vorige week op ceremoniële wijze de nieuwe noodstroomvoorziening van de Ericsson Media Gateway in gebruik. Hij deed dit in de parkeergarage van Gateway A, waar de nieuwe technische ruimtes liggen. De Media Gateway van Ericsson is zowel een datacentre als het knooppunt voor de mediadistributie in Nederland.

Veiligheid en beschikbaarheid van services speelt een belangrijke rol in ICT en in toenemende mate ook in de broadcast industrie. Na de grote stroomstoring van 27 maart dit jaar, waar bij onder meer de NS, Schiphol, diverse ziekenhuizen en het Media Park werden getroffen, werd duidelijk dat noodvoorzieningen van essentieel belang zijn voor de continuïteit van onze samenleving. Ericsson Broadcast & Media Services besloot al in 2014 te investeren in een hypermoderne noodstroom- en noodkoeling-installatie voor haar datacentre op het Media Park. Dit om te voorkomen dat men voor stroom en de broodnodige koeling afhankelijk zou worden van derden.

De installatie is in staat om in tijden van stroomproblemen met drie losse generatoren elk 950kW aan vermogen te leveren. Ook is er een permanent vermogen van 3 x 615kW aan koeling beschikbaar. Bij de bouw is ruim een kilometer aan koperkabel verwerkt, honderden meters aan buizen, zo’n 100 ton aan staal en zijn zo’n 10.000 manuren gemoeid. De noodvoorzieningen zijn gebouwd in prettige samenwerking met onder meer Media Park Beheer en de Gemeente Hilversum.

Bron: Ericcson/Broadcast Magazine

Bericht delen