dinsdag 16 januari 2018

Nominaties Televizier-Ring bekend

Flikken Maastricht, Penoza en SynDROOM zijn genomineerd voor de Televizier-Ring. Dat is maandagavond bekend gemaakt. Flikken Maastricht is een programma van AVROTROS, Penoza een misdaadserie van KRO-NCRV en SynDROOM wordt uitgezonden door RTL 4.

Penoza is al een hele tijd niet meer op televisie geweest, waardoor de nominatie opmerkelijk is. SynDROOM van Johnny de Mol werd vooraf ook niet tot de favorieten gerekend. Grote afwezige op de lijst is Divorce, de serie die vorig jaar wel werd genomineerd, en de populaire talkshow RTL Late Night.

Voor de Zilveren Televizier-Ster Man zijn Art Rooijakkers, Humberto Tan en Johnny de Mol genomineerd. De Mol won de Ster vorig jaar al, toen was Rooijakkers een van de genomineerden. Voor Tan is deze nominatie de eerste. De televisie-dames die een kans maken op de Ster zijn Chantal Janzen, Floortje Dessing en Linda de Mol. Grote afwezige op het lijstje is Wendy van Dijk die het afgelopen decennium onafgebroken tot de populairste televisiepersoonlijkheden behoorde.

Dit zijn alle genomineerden

Gouden Televizier-Ring
Flikken Maastricht (AVROTROS)
Penoza (KRO-NCRV)
SynDROOM (RTL 4)

Zilveren Televizier-Ster Man
Art Rooijakkers (AVROTROS)
Humberto Tan (RTL 4)
Johnny de Mol (RTL 4/RTL 7)

Zilveren Televizier-Ster Vrouw
Chantal Janzen (RTL 4)
Floortje Dessing (BNN)
Linda de Mol (RTL 4)

Televizier Aanstormend Talent Award
Luuk Ikink (RTL 4)
Richard Groenendijk (RTL 4)
Ruud Feltkamp (RTL 4)

Gouden Stuiver
Checkpoint (EO)
Freek in het Wild (VPRO)
Wie is de Mol Junior (AVROTROS)

De winnaars van alle publieksprijzen worden bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala dat AVROTROS op donderdag 16 oktober om 20.30 uur op NPO 1 uitzendt.

Bron: Televizier/Broadcast Magazine

 

 

Bericht delen