woensdag 17 januari 2018

Nominaties NL-Awards 2016 bekend

Donderdag zijn de nominaties bekend gemaakt voor de NL-Awards, de jaarlijkse onderscheiding voor de beste producties van de regionale omroepen. De genomineerde programma’s bieden een breed scala aan eigen nieuws, duiding, verhalen, documentaires en evenementen uit de regio. 

In totaal zijn twintig radio- en tv-programma’s genomineerd, verdeeld over de categorieën Eigen Nieuws, Duiding, Beste TV-programma, Beste Radioprogramma, Beste Online Project, Documentaire en Vernieuwend. Bij Beste Radioprogramma bleef de selectie beperkt tot twee nominaties, beide met veel aandacht gemaakte radioprogramma’s van hoog niveau. Alle nominaties zijn hier te vinden.

“Het was een verademing om met de juryleden de programma’s op inhoud af te wegen. Geen gemakkelijke taak, want het was vaak appels met peren vergelijken. We hebben stevig gedebatteerd over wat uiteindelijk de doorslag moest geven”, aldus NL-Award juryvoorzitter Annette van Trigt.

De NL-Awards worden op woensdag 22 maart 2017 voor de vijftiende keer uitgereikt tijdens de ROOS-Dagen, het jaarlijkse congres voor regionale programmamakers dat deze keer plaatsvindt in het Natlab in Eindhoven.

De jury voor de NL-Awards 2016 bestaat naast voorzitter Annette van Trigt uit Ton van Zantvoort (documentairemaker en winnaar Gouden NL-Award 2015), Rachid Finge (communication manager Benelux bij Google), Meike de Jong (journalist en nieuwslezeres bij RTL), John Appel (documentairemaker), Gerson Veenstra (eindredacteur Online RTL Nieuws), Willem Alkema (programmamaker en producent), Sjors Fröhlich (hoofdredacteur BNR Nieuwsradio) en Tom van ’t Einde (verslaggever EenVandaag). Jenny Booms is de secretaris van de jury.

Bron: ROOS/BM

Bericht delen