Nominaties CFAP Prijs voor film- en televisieproducenten bekend
zondag 3 oktober 2021

Nominaties CFAP Prijs voor film- en televisieproducenten bekend

Producenten Annemieke van Vliet & Achmed Akkabi, Lucio Messercola en Marleen Slot zijn genomineerd voor de CFAP Prijs. Dat is bekend gemaakt tijdens de slotavond van de Holland Film Meeting op het Nederlands Film Festival. Op vrijdag 8 oktober wordt de winnaar van de prijs, ter waarde van 20.000 euro, bekend gemaakt.

Annemieke van Vliet (Fiction Valley) en Achmed Akkabi (Tebbernekkel) zijn genomineerd voor hun creatieve samenwerking voor verschillende dramaproducties, zoals de succesvolle serie Mocro Mafia. Lucio Messercola (Messercola Drama) is een veelzijdig talent dat zich actief inzet voor jonge makers. Zelf nog geen dertig jaar oud, heeft hij al een indrukwekkende staat van dienst met onder andere de Sinterklaasfilms. Marleen Slot van Viking Film is genomineerd voor haar inzet voor makers en voor het op de kaart zetten van animatie en stop-motion in Nederland. Zo is zij initiatiefnemer van de nieuwe stop-motion studio Holy Motion.

De jury, bestaande uit Edwin van der Veen, Jacqueline Gerritsma en Manon van der Hoek, de voorzitters van respectievelijk CFAP, de Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA) en de Nederlandse Content Producenten (NCP), nomineerden deze producenten uit de negentig voordrachten die door vakgenoten en collega’s uit de film- en mediasector zijn gedaan.

Juryvoorzitter Edwin van der Veen: “De grote hoeveelheid voordrachten laat zien dat men elkaar iets gunt in de sector; de motivaties in de voordrachten lopen over van respect voor elkaars werk. De variëteit was bovendien erg groot: kandidaten werken voor televisie, met speelfilm, animatie, documentaire en talentontwikkeling.”

Speciale juryprijs voor Petra Goedings
De jury van de CFAP Prijs heeft besloten de Speciale Juryprijs ter waarde van 5.000 euro toe te kennen aan producent Petra Goedings. Goedings heeft met Phanta Vision een veelzijdig productiehuis opgebouwd, wat ook spreekt uit de grote waardering die door veel van haar collega’s met diverse achtergronden voor haar is uitgesproken in de vele, mooie voordrachten. De jury wil dat onderschrijven met een persoonlijke prijs en eerbetuiging aan deze bijzondere producent.

Bekendmaking winnaar en uitreiking prijzen: 8 oktober
De uitreiking van de CFAP Prijs vindt plaats op 8 oktober om 16.30 uur in Rosarium, Amstelpark in Amsterdam. De winnaar en Petra Goedings ontvangen hun prijs uit handen van presentator Hadassah de Boer. Meer informatie is hier te vinden.

Over de CFAP Prijs
Stichting Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) heeft de nieuwe prijs in het leven geroepen om bijzondere prestaties van producenten in het zonnetje te zetten. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt als eerbetuiging aan een Nederlandse film- en/of televisieproducent die zich in het vak heeft onderscheiden en dient ter ondersteuning van een onderscheidend project of als aanmoediging voor een opvallend talent. De winnaar van de prijs kan het geldbedrag besteden aan een project of professionele ontwikkeling.

Bron: CFAP/BM

Bericht delen