dinsdag 16 januari 2018

Nog tien veelverdieners bij publieke omroep

Nog tien presentatoren bij de publieke omroep verdienden vorig jaar meer dan de zogeheten Balkenendenorm. Dat liet de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) maandag weten. In 2010 zaten 13 presentatoren boven de Balkenendenorm.

Van de tien die boven deze norm zaten, werken er vier voor BNN, drie voor de VARA, twee voor de TROS en een voor de KRO. Maar wie de bewuste presentatoren zijn, blijft geheim. De norm is gebaseerd op 130 procent van het inkomen van de minister-president. Dat komt neer op 193.000 euro in 2011. Een VARA-presentator zat het meest boven de Balkenendenorm en had een jaarsalaris van 491.025 euro.

Omroepen kunnen presentatoren voordragen die bij uitzondering meer mogen verdienen dan de Balkenendenorm bij het bestuur van de NPO, die uiteindelijk beslist. Het bedrag boven de norm wordt door de omroepverenigingen zelf opgehoest.

De Volkskrant meent te weten wie de veelverdieners zijn:

BNN: Patrick Lodiers, Ruben Nicolai, Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.
KRO: Yvon Jaspers.
TROS: Antoinette Hertsenberg en André van Duin of Ivo Niehe.
VARA: Paul de Leeuw, Matthijs van Nieuwkerk en Paul Witteman.

Of de informatie van De Volkskrant juist is, is onzeker. Ivo Niehe en Paul de Leeuw hebben een eigen productiemaatschappij en leveren hun programma’s compleet aan bij respectievelijk de TROS en de VARA. Wat zij met hun activiteiten verdienen is niet openbaar.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen