dinsdag 16 januari 2018

NLziet: "Bloed, zweet en tranen…"

Twee jaar geleden begon het allemaal met een overleg bij Henk op kantoor. Ik zei: “Zullen we samen een abonnementsdienst ontwikkelen voor de VOD-markt?” Henk zei: “Spannend idee, maar dan moeten we eerst even samen langs Den Haag.”

Aldus Bert Habets, CEO van RTL Nederland, over zijn ontmoeting met Henk Hagoort, bestuursvoorzitter NPO, naar aanleiding van het vrijdag gelanceerde initiatief NLziet.

“Dat was de start van een periode dat we voor het eerst in de geschiedenis met een eensgezinde boodschap naar Den Haag zijn getogen om met de heren en dames politici in gesprek te gaan over de toekomst. Helemaal in mijn straatje natuurlijk, want ik predik al jaren dat we gezamenlijk moeten optrekken om onze eigen markt te ontwikkelen. Waarom zouden we met zoveel kennis en expertise in één van de meest creatieve en innoverende tv-landen wereldwijd, de innovatie van het Nederlandse medialandschap overlaten aan buitenlandse partijen? Gelukkig dachten ze daar in Den Haag net zo over,” schrijft Habets in zijn weblog op de site van RTL.

De gezamenlijke abonnementsdienst voor NPO Plus, KIJK (SBS) en RTL XL “klinkt zo logisch, maar het ging af en toe gepaard met bloed, zweet en tranen,” aldus Habets. “Er is de afgelopen maanden veel gesproken over wat de commerciëlen en de publieke omroep doet verschillen van elkaar. En na twee jaar samenwerken, kan ik vertellen dat we inderdaad heel verschillend zijn, in heel veel opzichten. Toch is er een factor die ons sterker bindt dan alles wat ons scheidt. Onze gezamenlijke raison d’être: de consument. En juist voor die consument stijgen we nu boven onszelf uit en stappen we buiten de begrenzingen van ons eigen domein. Tenslotte kan het de consument vaak niet meer schelen welk programma waar is uitgezonden. Dat zit vooral in onze eigen mediahoofden.”

De complete blogtekst van Habets is hier te lezen. In bijgaande video-impressie geeft de topman van RTL nog wat meer uitleg.

Bron: Broadcast Magazine/RTL Nederland

 

 

 

 

 

 

 

Bericht delen