NL Film wint prijs voor Het Gouden Uur
dinsdag 13 juni 2023

NL Film wint prijs voor Het Gouden Uur

De door NL Film geproduceerde dramaserie Het Gouden Uur heeft vannacht op het Canadese Banff World Media Festival internationale erkenning gekregen door een Rockie Award te winnen in de categorie beste niet-Engelstalige dramaserie.

Regisseur van Het Gouden Uur, Bobby Boermans, was aanwezig om namens NL Film de Rockie Award persoonlijk in ontvangst te nemen. Boermans toonde zijn dankbaarheid en prees de cast en crew voor hun toewijding aan de serie. “Ik ben ontzettend dankbaar dat de cast en crew hun hart en ziel in deze serie hebben gestopt en geweldig dat een internationale jury dit ziet en erkent.”

Ook Dennis Cornelisse (Producent NL Film) deelde in de vreugde en benadrukte de trots van het team: “We zijn ongelofelijk trots op deze internationale prijs waarmee het harde werken van cast en crew aan deze succesvolle dramaserie wordt beloond. Nederlands drama begint internationaal steeds meer mee te tellen. Met dank aan NPO en AVROTROS voor het geloof in deze fantastische serie.”

Het Gouden Uur is een spannende thrillerserie die draait om het cruciale eerste uur na een terroristische aanslag. In dit uur komen paniek, angst en het gevaar voor een tweede aanslag samen. Het is een uur waarin het beste en het slechtste in mensen naar boven komt. De serie, bestaande uit zes afleveringen, heeft een sterrencast met onder anderen Nasrdin Dchar, Ellen Parren, Matteo van der Grijn, Abbas Fasaei, Melody Klaver en Sophie Veldhuizen.

Hoofdrolspeler Nasrdin Dchar vertolkt de rol van Mardik, een gedreven rechercheur van Afghaanse afkomst die wordt gewantrouwd door een AIVD-medewerker nadat zij iets over zijn verleden ontdekt. Op een avond ontvangt Mardik een verontrustend sms’je waaruit blijkt dat zijn jeugdvriend Faysal naar Nederland is gekomen. Als er de volgende dag een terroristische aanslag wordt gepleegd, verdenkt Mardik direct Faysal en gaat op onderzoek uit, met drastische gevolgen…

De zesdelige serie werd in het najaar van 2022 uitgezonden bij AVROTROS op NPO 3 en heeft met zijn internationale erkenning met de Rockie Award bewezen dat Nederlandse dramaseries een steeds prominentere rol spelen op het wereldtoneel.

Bron: NL Film/BM

Bericht delen