Nina Nomden nieuwe directeur RTV Noord
dinsdag 19 juli 2022

Nina Nomden nieuwe directeur RTV Noord

De Raad van Toezicht van RTV Noord heeft Nina Nomden benoemd tot nieuwe directeur van de omroep. Nomden (49) werkte zo’n twintig jaar in diverse strategische functies binnen de landelijke publieke en commerciële media.

Daarna verruilde ze de mediawereld voor de bouw en was ze enkele jaren directeur van Van Wijnen Lelystad. Het afgelopen jaar maakte zij deel uit van de directie van Geveke Bouw & Ontwikkeling. Ze treedt per 1 september aan.

Nina Nomden: “Vier jaar geleden ben ik als geboren en getogen Groninger met mijn gezin terugverhuisd naar het Noorden. Ik vind het geweldig dat ik nu de kans krijg om mijn ervaring als bestuurder te combineren met mijn passie voor Groningen en voor de media. RTV Noord behoort al jaren tot de best beluisterde, bekeken en bezochte regionale omroepen van het land. Die positie moeten we behouden, ondanks het huidige veranderende medialandschap. Daar zet ik mij straks samen met mijn nieuwe collega’s voor in.”

Rein Swart, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Wij zijn blij met Nina, een echte verbinder, behept met een scherpzinnige geest, innovatief en humorvol. Ze heeft kennis van en staat open voor de nieuwe media. De vrouw die RTV Noord nodig heeft.”

Nomden volgt interim-directeur Pieter Sijpersma op, die na haar aantreden aanblijft als interim-hoofdredacteur, totdat ook op die post een opvolger is gevonden.

Bron: RTV Noord/BM

Bericht delen