Nina Hiddema tijdelijk directeur Omrop Fryslân
zaterdag 21 april 2018

Nina Hiddema tijdelijk directeur Omrop Fryslân

De functie van directeur van Omrop Fryslân wordt tot het eind van het jaar ingevuld door Nina Hiddema uit Groningen. Zij neemt de taken over van directeur Jan Koster die met ingang van 1 mei 2018 ophoudt.

Hiddema heeft veel ervaring in bestuursfuncties, onder andere in de cultuursector en bij regionale omroepen.

Nina Hiddema, geboren in Groningen in 1963, is op dit moment werkzaam als interim-manager bij de Stichting Landgoed Mensinge in Roden. Daarvoor was zij zes jaar directeur van Theater Geert Teis in Stadskanaal. Eerder was Hiddema Hoofd Varia en waarnemend directeur bij RTV Drenthe en werkte ze jarenlang in verschillende functies bij landelijke televisieproducenten en omroepen. Verder is Hiddema lid van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Reisopera in Enschede en Hanzehogeschool Groningen.

Ton Baas, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Omrop Fryslân: “Wij hebben met de aanstelling van Nina Hiddema een goede tijdelijke invulling gevonden van de directeursfunctie. Daar zijn we zeer mee ingenomen. Wij kunnen hiermee als RvC de tijd nemen voor een zorgvuldige procedure voor de definitieve invulling van de vacature directeur.”

Bron: Omrop Fryslân/BM

Bericht delen