Nils Holgersson terug in nieuwe 3D animatie
woensdag 17 januari 2018

Nils Holgersson terug in nieuwe 3D animatie

De van oorsprong Zweedse tekenfilmserie Nils Holgersson was op 7 januari 1983 voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie. Vervolgens werd de reeks tot en met oktober 2013 veelvuldig herhaald op diverse zenders. Studio 100 komt nu met een vernieuwde versie van de serie in 3D computeranimatie (CGI). 

Nils is een boerenzoon die veel kattenkwaad uithaalt en vaak dieren plaagt. Op een dag vangt hij een kabouter, die hem voor straf zelf in een kabouter verandert. Nu Nils even klein is als de dieren rondom hem, ontdekt hij dat hij met hen kan praten en zo ontmoet hij zijn nieuwe beste vriend: Martin de boerderijgans. Nils ontvlucht de boerderij waar hij woont en reist met een groep wilde ganzen naar Lapland. Samen beleven ze een reeks fantastische avonturen en komt ook Nils zijn grootste droom in vervulling: vliegen op de rug van Martin, zo hoog en snel hij wil!

Vanaf 3 september zijn elke week 5 van de in totaal 52 nieuwe afleveringen te zien op NPO Xtra te zien. Op NPO Zappelin is de serie te zien vanaf maandag 4 september op alle doordeweekse dagen om 7.30 uur.

Bron: Studio 100/BM

Bericht delen