dinsdag 16 januari 2018

Nieuwsmagazine RTV Utrecht vernieuwd

Actualiteitenprogramma U Vandaag van RTV Utrecht krijgt een nieuw jasje. Vanaf 29 mei start het vernieuwde format met een compleet nieuw decor en nieuwe presentatieduo’s. De presentatie is vanaf dan in handen van Annette Barlo en Maarten Steendam, afgewisseld met Désirée Latenstein en Riks Ozinga.

De afgelopen maanden is er in het Utrechtse Mediacentrum hard gewerkt aan een nieuw tv-format voor U Vandaag. Volgens algemeen directeur Paul van der Lugt zijn er slechts twee elementen overeind gebleven: de naam en de duopresentatie. “Nee, het programma was zeker niet slecht. Dat is de reden niet. Het jasje zat gewoon te strak. We willen de presentatoren en ook de verslaggevers meer ruimte geven. Zo zullen er vaker vaste gasten aanschuiven om onderwerpen te duiden. Ook willen we meer eigen verhalen maken en niet alleen de agenda’s volgen van de overheid, het ANP of andere media. Met die reden hebben we een speciale research redactie opgezet. Zij moeten komen met het nieuws van morgen, als je begrijpt wat ik bedoel. Bovendien is er in het nieuwe U Vandaag meer ruimte voor andere invalshoeken, meer diepgang en meer variatie.”

Na zeven jaar en 1.500 uitzendingen is de rode bank inmiddels versleten, maar het programma zelf nog springlevend. Zo begon RTV Utrecht twee jaar geleden met kortere middagedities van U Vandaag en vorig jaar ook met ochtend- en weekendbulletins. De regionale omroep en de provincie Utrecht zagen daarmee een langgekoesterde wens uitkomen.

Naast U Vandaag krijgt ook sportprogramma Namen en Rugnummers en het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld een nieuw decor. Bureau Hengeveld krijgt tevens een andere presentator; Sacharko Broere neemt het stokje over van Riks Ozinga.

Bron: RTV Utrecht

Bericht delen