dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe weervrouw RTL: Jennifer Faber

Vanaf 2 januari is Jennifer Faber de nieuwe weervrouw bij RTL Weer & Verkeer. Zij start bij RTL Z en presenteert daarnaast de weerupdates op Buienradar.nl. Later zal zij ook te zien zijn bij RTL Ontbijtnieuws en in de weerblokken na de avonduitzendingen van RTL Nieuws en Editie NL.

Faber is meteoroloog en werkte voorheen bij Weeronline. De afgelopen 2,5 jaar was zij werkzaam in het onderwijs als aardrijkskunde- en wiskundedocent. Met de komst van Faber bestaat het RTL Weer & Verkeer team nu uit: Helga van Leur, Peter Timofeeff, Amara Onwuka, William Huizinga en Jennifer Faber. In maart wordt hier nog een naam aan toegevoegd.

Faber: “Oud RTL-weerman John Bernard was een van mijn grote voorbeelden. Mede door zijn enthousiasme voor het vak ben ik meteorologie gaan studeren. Dagelijks met het weer bezig zijn is fantastisch. Weer is overal, het verandert continu en er is nog steeds veel over te leren. Ik wil mijn kennis erover graag op een toegankelijke en persoonlijke manier met het publiek delen, zoals ik dit eerder in de klas deed. Daarom past deze nieuwe baan goed bij mij. Ik ben ontzettend blij met de kans die RTL me biedt om mijn kinderdroom waar te maken.”

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen