woensdag 17 januari 2018

Wetenschap havermoutpap: nieuwe VPRO-serie met Pieter Hulst

Wat bepaalt ons gedrag? De jonge psycholoog Pieter Hulst gaat op zoek naar antwoorden in de nieuwe VPRO-serie Wetenschap havermoutpap. Willem Revis is de regisseur van het programma.

Op basis van zuiver wetenschappelijk onderzoek, maar mét de nodige dosis humor en relativering, ontrafelt hij in elke aflevering een wezenlijke vraag met betrekking tot dat wat iedereen het meeste aan het hart gaat: onszelf.​ 

Hulst gaat in de eerste aflevering op zoek naar wetenschappelijk bewezen methoden waarmee we onze grote liefde kunnen veroveren. Aan de hand van verschillende experimenten bekijkt hij welke tactieken het beste werken in de jacht op de liefde. Waarom reageren mannen bijvoorbeeld amoureuzer als ze een leuk meisje tegenkomen op een avontuurlijke hangbrug dan wanneer dat gebeurt op een betonnen brug?

De televisiecarrière van Pieter Hulst begon bij AT5, waar hij onder meer De straten van Amsterdam presenteerde. Bij de VPRO maakte hij het jeugdprogramma Pieter in de prehistorie en presenteert hij sinds enkele jaren met Ionica Smeets De nationale wetenschapsquiz en met Willem Voogd De proefkeuken.

Wetenschap havermoutpap: vanaf donderdag 30 november, 22.10 uur, NPO 3.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen