Nieuwe VPRO jeugdserie: De regels van Floor
dinsdag 20 februari 2018

Nieuwe VPRO jeugdserie: De regels van Floor

Vanaf zondag 8 april zendt de VPRO De regels van Floor uit. De nieuwe zestiendelige jeugdserie draait om de eigenwijze Floor en is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman.

In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot verrassende nieuwe inzichten.

Floors regels geven antwoord op de belangrijkste levensvragen van een meisje van 10. Hoe ga je om met een irritante broer? Wat doe je als je een spuuglelijke jas cadeau krijgt? En wat als je beste vriendin een krentenbaard heeft en jij er ook eentje wilt? Waarom is karpervissen een mannending? Floor heeft het allemaal meegemaakt en weet de antwoorden.

De serie is geproduceerd door NL Film in co-productie met de VPRO. De regie is in handen van Maurice Trouwborst, die ook de prijswinnende VPRO jeugdserie Zenith maakte. Floor wordt gespeeld door het jonge talent Bobbie Mulder, broer Kees door Ole Kroes, vader Jan door Ferdi Stofmeel (Rundfunk, Komt een man bij de Dokter) en moeder Irma door Elisa Beuger (Lieve Liza, Man Bijt Hond). Het script is geschreven door Marjon Hoffman en Lotte Tabbers.

Vanaf zondag 8 april om 9.10 uur zendt de VPRO De regels van Floor uit op NPO Zapp.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen