dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe vooravond op Nederland 3

Vanaf maandag starten nieuwe programma’s op Nederland 3. Om 19.30 uur begint StartUp, daarna wordt De Social Club uitgezonden. Vanwege de verhuizing van De Wereld Draait Door van Nederland 3 naar Nederland 1 wijzigt de vooravond.

Voortaan krijgt de Nederlandse dramaserie StartUp een vaste plek en zie de kijker De Social Club, een programma over social media. “De nieuwe programma’s zijn spraakmakend en innovatief met veel aandacht voor nieuw talent”, aldus Roek Lips, netmanager van Nederland 3. “De onderwerpen staan dichtbij de belevingswereld van jongeren.”

De serie StartUp gaat over een groep jonge ondernemers die beginnen aan een avontuur om eigen baas te worden. Op hun zoektocht komen ze vriendschappen, vijanden, liefde, jaloezie, successen en tegenslagen tegen; onderwerpen die dichtbij het echte leven staan. De meeste acteurs komen, op Daniël Boissevain na, net van de toneelschool. Verder maakt de serie gebruik van social media en krijgt het online een aparte verhaallijn. Na elke uitzending op televisie is de volgende uitzending meteen online te bekijken.

In De Social Club gaan zeven presentatoren hun online netwerk aanboren om opvallende, inspirerende en absurde verhalen naar boven te halen. Geraldine Kemper, Tim Hofman, Kraantje Pappie, Filemon Wesselink, Stephanie Louwrier, Frank Evenblij en Jelte Sondij bespreken op hun eigenzinnige manier de actualiteit van de dag. Via social media heeft het publiek rechtstreeks invloed op de inhoud van het programma.

StartUp, vanaf 6 januari elke werkdag om 19.30 uur, Nederland 3
De Social Club, vanaf 6 januari elke werkdag om 19.55 uur, Nederland 3

Bron: NPO

Bericht delen