dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe virtual reality productie bij VPRO

De VPRO zoekt steeds weer naar nieuwe vormen van verhalen vertellen. Innovatie behoort daarom tot de kern van de omroep, die in 2014 met een medialab is neergestreken op Strijp S in Eindhoven. De structurele samenwerking ter plekke met uitvinders, ontwerpers en mediamakers leidt tot toepassingen van nieuwe technologieën.

Die vinden hun weerslag in de programmering.

Zo werd bij de wetenschapsserie De Volmaakte Mens de eerste VPRO virtual reality-productie gemaakt, die met behulp van de speciale VPRO VR bril in combinatie met een VPRO VR app op de smartphone te ervaren is.

Het komende seizoen wordt onder meer een virtual reality productie gemaakt bij de tweede serie van de sciencefiction comedy Missie Aarde waarvan het vervolg vanaf zondag 13 maart 2016 op NPO 3 is te zien. Door middel van de VR applicatie kan de kijker aan boord gaan van het ruimteschip waar de zeven astronauten zich meer bezig lijken te houden met futiele zaken, dan het vinden van een nieuwe thuisplaneet voor de mensheid die anno 2063 het water aan de lippen staat.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen