dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe uitstraling stadszender AT5

De Amsterdamse televisiezender AT5 heeft sinds maandag een nieuwe website, nieuwe programmering en een nieuwe vormgeving. De zender hanteert vanaf nu de slogan ‘Echt Amsterdams nieuws’.

Hoofdredacteur Bart Barnas, afkomstig van BNN, zegt: “AT5 is de zender van een stad die leeft en heel Nederland inspireert. Wij weten wat er gebeurt en brengen ‘Echt Amsterdams nieuws’ van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, zoals het hoort in een echte wereldstad.”

De nieuwe, horizontale programmering start om 07.00 uur met het Ontbijtnieuws. Overdag zijn de verslaggevers van AT5 live op straat te vinden en vanaf 17.00 uur is het laatste nieuws uit de stad te zien in het AT5 Nieuws.

In nieuwe programma’s krijgt talent een kans om zich journalistiek te ontwikkelen, voor en achter de schermen. Barnas: “We gaan regelmatig nieuwe programma’s uittesten. Sommige zullen verder uitgroeien en andere zullen verdwijnen. We maken alles met een enthousiast team, dat een goede afspiegeling vormt van de Amsterdamse bevolking.”

De website www.at5.nl is vernieuwd, evenals de mobiele site. Binnenkort zijn er ook apps voor Android en iOS beschikbaar. Na vele strubbelingen is de zender vorig jaar overgenomen door Het Parool, RTV Noord Holland en de AVRO. Van de gemeente Amsterdam worden nog bijdrages ontvangen, voorlopig 2,8 miljoen euro per jaar.

Bron: AT5/Broadcast Magazine

Bericht delen