Nieuwe standplaatsen voor Elles van Gelder en Mustafa Marghadi
woensdag 17 januari 2018

Nieuwe standplaatsen voor Elles van Gelder en Mustafa Marghadi

De NOS heeft twee nieuwe correspondenten aangesteld. Mustafa Marghadi wordt de nieuwe correspondent in Italië en Elles van Gelder wordt de tweede multimediale NOS-correspondent in Afrika. Vanaf 1 april werkt zij naast de eerste multimediale correspondent Bram Vermeulen, wiens werkgebied na het vertrek van Kees Broere wordt uitgebreid naar het hele continent.

Elles wordt ook specifiek ingezet voor het NOS Jeugdjournaal en NOS op 3. Koert Lindijer blijft voor de NOS op de radio hoorbaar, onder andere in het NOS Radio 1 Journaal, Nieuws & Co en NOS Met het Oog op Morgen. “De benoeming van Elles onderstreept het belang dat de NOS hecht aan Afrika-verslaggeving”, zegt Dick Jansen, chef Buitenland bij de NOS. “Samen met Bram en Koert brengt zij de NOS-vertegenwoordiging op het continent straks weer op volle sterkte.”

Van Gelder: “Juist nu, met de opkomst van nepnieuws en artikelen die snel op sociale media worden rondgepompt, zijn betrouwbare nieuwsorganisaties als de NOS onmisbaar en daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Als correspondent voor de NOS krijg ik de kans om echt multimediaal te werken en bijdragen te leveren voor radio, televisie en online.”

Elles werkt ook voor internationale media als Deutsche Welle TV en VRT radio en televisie en publiceerde onder meer in TIME Magazine en The New York Times. Daarnaast is zij auteur van prijswinnende producties zoals de webdocumentaire Afrikaner Bloed.

mustafa marghadi

Mustafa Marghadi volgt Rop Zoutberg op, die opnieuw Spanje en Portugal onder zijn hoede krijgt. Marghadi is nu radioverslaggever voor de NOS. Vanaf juni zit hij in Rome. Hij heeft bij NOS Nieuws een veelzijdige carrière achter de rug. Hij werkte al als redacteur bij NOS Headlines (en als freelance verslaggever bij RTV Utrecht) toen hij nog Journalistiek studeerde. Na ruim een jaar bij het NTR-televisieprogramma Het Klokhuis, als presentator en verslaggever, werd hij in mei 2011 een van de drie vaste presentatoren van NOS op 3. In die functie verbleef hij ook een maand lang in de Brusselse wijk Molenbeek, waar hij de prijswinnende online special Bij ons in #Molenbeek maakte. Sinds januari 2016 is hij dagelijks met de bus van het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co (NOS/NTR) onderweg naar verschillende plekken in Nederland om er met gasten te discussiëren over een plaatselijk onderwerp.

“Een fantastisch avontuur! En ik ben ontzettend trots dat ik in zo’n mooi en belangrijk land als Italië verhalen mag maken voor de NOS”, reageert Marghadi op zijn benoeming. “Ik vertrek naar Rome met een onbevangen blik en de hoop verhalen te vertellen die verwonderen.”

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws: “Mustafa is – met zijn radio-, televisie- en online-ervaring – erg veelzijdig. Daarnaast bewees hij met zijn Molenbeek-project dat hij heel snel in een volstrekt nieuwe omgeving relevante verhalen kan maken. Dat maakt hem bij uitstek geschikt om ons publiek op alle platforms te informeren over nieuws uit Italië.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen