dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe soap bij RTL 5: Malaika

RTL 5 komt eind maart met een nieuwe dagelijkse soap Malaika. De serie draait om drie jonge mensen die samenwonen en stage lopen in zorgcentrum Malaika. De soap gaat over hun leven, hun problemen en romances.

Malaika wordt geproduceerd door Bing Film & TV onder creatieve leiding van Johan Nijenhuis. Eerder waren deze makers verantwoordelijk voor onder andere Goede Tijden Slechte Tijden, Costa!, Voetbalvrouwen, SpangaS en de binnenkort in première gaande speelfilm Verliefd op Ibiza.

De soap is een samenwerking tussen RTL 5 en verschillende zorgorganisaties. Romantiek, drama, ontroering, spanning en humor wisselen elkaar af in boeiende verhalen over zorgverleners en hun cliënten. Tientallen zorgorganisaties, verenigd in de coöperatie ‘Jongeren werken in de Zorg’, hebben de handen ineen geslagen om de (toekomstige) vraag naar nieuwe zorgmedewerkers aan te pakken. Zij willen met de soap een positief en realistisch beeld neerzetten van het werken in de zorg en zorgen voor trots onder de huidige medewerkers.

Initiatiefnemer en bestuurder van zorgorganisatie Buurtzorg Jos de Blok over de serie: “Ik ben er van overtuigd dat wij met Malaika kunnen laten zien hoe boeiend een vak als verpleegkundige of verzorgende kan zijn en dat het eigenlijk heel avontuurlijk is om mensen die jou nodig hebben te ondersteunen.”

In de soap maken veel talentvolle, jonge acteurs hun opwachting. Daarnaast spelen een aantal bekendere acteurs, zoals Jasmine Sendar (Goudkust, ONM) en Curt Fortin (Het Huis Anubis, Voetbalvrouwen), Melissa Drost (musical Soldaat van Oranje) en Anke Engels (SpangaS). Bijzonder is dat een aantal van de acteurs zelf ervaring in de zorgsector heeft. Sendar bijvoorbeeld werkte de afgelopen jaren zelf in de zorg.

Malaika is vanaf maandag 25 maart elke werkdag te zien bij RTL 5.

Bron: RTL Nederland

Bericht delen