dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe serie van VARA, NTR en VPRO: Lieve Liza

De VARA, NTR en VPRO brengen dit najaar de nieuwe feel good-serie Lieve Liza. Een voetbaljournalist (gespeeld door Gijs Naber) wordt bij zijn sportblad weggesaneerd naar het vrouwenblad Liza. Hij krijgt tot zijn ergernis de brievenrubriek ‘Lieve Liza’ onder zijn hoede. Hij gebruikt zijn eigen ervaringen om antwoorden te verzinnen op de lezersvragen. Zijn privéleven ligt nogal overhoop, waardoor hij steeds levensechter gaat antwoorden.

De overige hoofdrollen in Lieve Liza zijn voor: Elisa Beuger (Beatrix, Oranje onder vuur, Man Bijt Hond), Abel Nienhuis (Verborgen gebreken, Bon Voyage), Loes Haverkort (Bernhard, schavuit van Oranje, De Troon), Mike Libanon (Spangen, Bloedverwanten, Boy Ecury) en Isa Hoes (All Stars, Rozengeur & Wodka Lime).

De opnames voor deze tiendelige serie zijn inmiddels van start gegaan. De regie is in handen van Jean van de Velde, die in 2000 met All Stars een Emmy Award in de wacht sleepte, het scenario is afkomstig van Luuk van Bemmelen en Albert ter Heerdt. Eindredactie word tuitgevoerd door Robert Kievit (VARA), Marina Blok (NTR) en Joost de Wolf (VPRO) en producent van de serie is Rolf Koot van Eyeworks Film & TV Drama.

Bron: VARA

Bericht delen