Nieuwe serie K*tboeren van Brandpunt+
vrijdag 24 mei 2024

Nieuwe serie K*tboeren van Brandpunt+

In K*tboeren van KRO-NCRV’s Brandpunt+ worden vier jonge boeren gevolgd die, ondanks kritiek uit de samenleving en structurele onzekerheid, vastberaden zijn om boer te blijven.

Varkens- en schapenboer Maurice gaat op festivals het gesprek aan over de beeldvorming rond boeren. Biodynamisch boerin Birk maakt zich druk over het uitputten van onze grond. De vrolijke agrarisch ondernemer Rint-Jan ziet overal handel in en melkboer en akkerbouwer Bram doet er alles aan om het ‘echte boerenverhaal te vertellen’. Vanaf maandag 27 mei is K*tboeren wekelijks te zien vanaf 16.00 uur bij KRO-NCRV op het YouTube-kanaal van NPO 3.

Het is een vierdelige online serie. Boeren kwamen de afgelopen jaren veelal boos in beeld, omdat ze het niet eens waren met het stikstofbeleid. Is dat alles wat boeren zijn? Boze slopers? In K*tboeren loopt KRO-NCRV mee met vier boeren: de nieuwe generatie – opgroeiend in een sterk gepolariseerde tijd waarin boeren vaak in het centrum van de aandacht staan.

Wie zijn zij? Waar lopen ze tegenaan? Ervaren zij een kloof tussen stad- en platteland? Hoe kijkt de nieuwe generatie boeren naar de toekomst? Brandpunt+ gaat de Randstad uit en legt vast wat er leeft in keten, op festivals, rond boerderijen en op veemarkten door heel het land.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen