Nieuwe serie De strijd om het Binnenhof met Wouke van Scherrenburg
dinsdag 29 december 2020

Nieuwe serie De strijd om het Binnenhof met Wouke van Scherrenburg

Op vrijdag 8 januari start bij de NTR de 7-delige geschiedenisserie De strijd om het Binnenhof, over politieke leiders die een cruciale rol hebben gespeeld in de geschiedenis van onze democratie. Presentator van De strijd om het Binnenhof is Wouke van Scherrenburg.

Wouke van Scherrenburg, die jarenlang als politiek verslaggever een vertrouwde verschijning op en rond het Binnenhof was, neemt ons mee in de levens van achtereenvolgens: Jacoba van Beieren, Johan van Oldenbarnevelt, De gebroeders De Witt, Rutger Jan Schimmelpenninck, Johan Rudolph Thorbecke, Pieter Jelles Troelstra en Pim Fortuyn.

Combinatie van documentaire en drama
De NTR heeft een naam als het gaat om de productie van grote geschiedenisseries. Van De Gouden Eeuw tot De IJzeren Eeuw, maar ook 80 Jaar Oorlog en Goede Hoop. Wat De strijd om het Binnenhof onderscheidt van eerdere series is de vorm: niet eerder werd documentaire met drama gecombineerd. In elke aflevering is namelijk ook te zien hoe een cruciale gebeurtenis uit het leven van de hoofdpersoon wordt gedramatiseerd door scenarist en regisseur Niek Barendsen en acteurs als Pierre Bokma, Lies Visschedijk, Minne Koole, Gijs Scholten van Aschat en vele anderen.

De strijd om het Binnenhof laat de spannende verhalen achter de zucht naar de macht zien: de intriges, de affaires, de terugkerende roep om verandering en de pogingen om rivalen al dan niet letterlijk een kopje kleiner te maken. Showprocessen, liefdesaffaires, politiek gekonkel. Van alle tijden op het Binnenhof.

Uitzending: van 8 januari tot en met 19 februari, elke vrijdag om 22.10 uur op NPO 2.

Bron: NTR/BM
Foto: Wim Kluvers/NTR

Bericht delen