Nieuwe reeks Beste Kijkers vervangt talkshow Matthijs van Nieuwkerk op RTL 4
dinsdag 2 april 2024

Nieuwe reeks Beste Kijkers vervangt talkshow Matthijs van Nieuwkerk op RTL 4

RTL 4 gaat vanaf zondag 21 april een nieuwe reeks van het programma Beste Kijkers met Ruben Nicolai uitzenden. Het programma komt wekelijks in plaats van de eerder aangekondigde nieuwe talkshow van Matthijs van Nieuwkerk.

Een woordvoerder van RTL heeft een bericht hierover, dat maandag in de podcast van Tina Nijkamp verscheen, bevestigd. In de panelshow Beste Kijkers van productiebedrijf PilotStudio analyseert Nicolai met een aantal BN’ers tv-fragmenten van de afgelopen week.

Van Nieuwkerk kwam in 2023 onder vuur te liggen na een publicatie in de Volkskrant over een angstcultuur op de redactie van het programma DWDD dat hij vijftien jaar lang maakte.

Ondanks dat kondigde RTL eind 2023 aan een samenwerking voor vier jaar aan te gaan met Van Nieuwkerk. Het rapport van de commissie Van Rijn, dat wangedrag in Hilversum onderzocht, liet volgens RTL te lang op zich wachten.

Maar toen de conclusies van de commissie snoeihard bleken, besloot RTL de aangekondigde talkshow van Van Nieuwkerk voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: Tom Cornelissen/RTL (Ruben Nicolai met teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Tijl Beckand)

Bericht delen