dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe raad van toezicht NPO bekend

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) krijgt per 1 januari een nieuwe onafhankelijke raad van toezicht. Voorzitter wordt Bruno Bruins. De andere leden zijn: Lizzy Doorewaard, Gala Veldhoen, Femke den Boer en Frank Vrancken Peeters. Het Koninklijk Besluit is getekend en staat binnenkort in de Staatscourant.

De raad van toezicht is door een extern wervings- en selectiebureau geselecteerd en vervolgens door een onafhankelijke benoemingscommissie voorgedragen aan staatssecretaris Sander Dekker (Media). Reden voor de vervanging is dat de zittende raad van toezicht de maximale wettelijke termijn heeft bereikt. Op 1 januari 2016 loopt de tweede periode af en de raad van toezicht kan niet voor een derde periode worden herbenoemd.

Mogelijk worden er later nog meer leden toegevoegd aan de nieuwe raad van toezicht. Op dit moment ligt er een wetswijziging van de mediawet bij de Eerste Kamer. Daarin wordt voorgesteld om een uitbreiding van de raad toe te staan tot maximaal één voorzitter en zes leden. Dit in verband met de grotere rol en verantwoordelijkheid voor de NPO in het gewijzigde wetsvoorstel. Overigens blijft het voorzitterschap en lidmaatschap van de raad van toezicht een nevenfunctie.

Bron: Rijksoverheid.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen