Nieuwe omroep Ongehoord Nederland zoekt leden
maandag 25 november 2019

Nieuwe omroep Ongehoord Nederland zoekt leden

Arnold Karskens lanceert maandag de omroep Ongehoord Nederland. Samen met voormalig VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes, acteur en schrijver Haye van der Heyden en collega-journalist Joost Niemöller wil de journalist programma’s maken die een stem geven aan mensen die zich ongehoord voelen door de, volgens de initiatiefnemers, ‘eenduidige NPO’. Dat meldt het AD maandag.

Ongehoord Nederland mikt op een plek in het publieke omroepbestel met televisie- en radioprogramma’s over onder meer de bezorgdheid om migratie en ‘de zin en onzin’ van klimaatverandering. Ook de Zwarte Pietendiscussie en een kritisch geluid naar de Europese Unie zullen volgens de initiatiefnemers aan bod komen.

De oprichters van Ongehoord Nederland zeggen de steun te hebben van de politieke partijen PVV en Forum Voor Democratie. Ze zien ‘zeker een derde’ van Nederland als hun doelgroep.

Voor een voorlopige erkenning als omroep in het publieke bestel zijn minimaal vijftigduizend betalende leden noodzakelijk. Karskens en zijn medeoprichters willen dit aantal voor 31 december hebben geworven. Voor definitieve erkenning en zendtijd als omroep binnen het publieke bestel zijn minstens 150.000 betalende leden nodig, althans volgens de huidige Mediawet. Bovendien dient de nieuwe omroep andere uitgangspunten te hebben dan de al erkende omroepen.

In het programma Beau maakten Ybeltje Berckmoes en Arnold Karskens maandagavond bekend dat zich binnen een dag al 18.000 leden hebben aangemeld.

Bron: AD/BM

Bericht delen