dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe NTR-serie over discriminatie

De NTR komt vanaf zondag 22 februari met de nieuwe vierdelige televisieserie Uitgesloten op NPO 2. Hierin zoekt Anousha Nzume Nederlanders op die te maken hebben met vooroordelen en discriminatie.

Zij onderzoekt waar vooroordelen vandaan komen en vraagt politici, werkgevers, verzekeringsmaatschappijen om uitleg en verantwoording.

Discriminatie is niet altijd aantoonbaar, het gaat vaak om een grijs gebied van vooroordelen en ongelijke behandeling. Onbewuste voorkeuren heeft ieder mens. Ernstiger is het als instanties en werkgevers door vooroordelen mensen uitsluiten van werk, of medische behandelingen niet vergoeden.

Anousha Nzume: “Discriminatie is verboden en toch blijkt uit onderzoeken dat het nog steeds voorkomt. In deze serie pluizen we de verhalen van een aantal mensen helemaal uit en kijken we waar we uitkomen om oplossingen te vinden.”

Wetenschappers Jacco van Sterkenburg en Daniël Wigboldus laten zien hoe mensen op onbewust niveau oordelen en mensen indelen volgens stereotypen: donkere mensen zijn crimineel, zwarte sporters zijn fysiek sterk, maar ongeschikt als coach.

Uitgesloten wordt geregisseerd door Patricia Cronie.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen