dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe NOS-correspondenten in Spanje/Portugal en Latijns-Amerika

De NOS heeft twee nieuwe buitenlandcorrespondenten benoemd. Jessica van Spengen begint op 1 augustus 2012 als multimediaal correspondent voor Spanje en Portugal. Marc Bessems wordt per 1 januari 2013 in Brazilië multimediaal correspondent voor Latijns-Amerika. Van Spengen neemt de plaats in van de huidige correspondent in Spanje, Rop Zoutberg, die komende zomer naar Italië vertrekt waar hij Andrea Vreede en Bas Mesters als multimediaal correspondent opvolgt. De NOS is nog met Vreede en Mesters in overleg over wat zij gaan doen. Bessems volgt Latijns-Amerika correspondent Marjon van Royen op. Zij beëindigt in goed overleg met de NOS na ruim 15 haar vaste correspondentschap in Zuid-Amerika.

Van Spengen werkt vanaf 2003 bij de NOS, aanvankelijk voor het 3FM NOS Nieuws, later bij het NOS Jeugdjournaal. Sinds 2009 doet zij verslaggeving voor zowel het NOS Radio 1 Journaal als voor NOS op 3.  Bessems werkt sinds 2002 als buitenlandredacteur en camjo-verslaggever bij NOS Nieuws. Zijn specialisatie is Latijns-Amerika en Spanje.

Gerard van den Broek, chef Buitenland NOS Nieuws, is blij dat opnieuw journalisten uit de NOS-gelederen het correspondentenbestand gaan versterken. “Jessica heeft zich de afgelopen jaren als een van de meest talentvolle multimediale verslaggevers van de NOS ontwikkeld. Ze is een enthousiaste verhalenverteller met een passie voor Spanje. Ik heb enorm veel zin om haar daar aan het werk te zien.” En over Bessems: “Met Marc sturen we iemand op pad die zich al jarenlang op de redactie met Latijns-Amerika heeft beziggehouden. Hij heeft de huidige correspondent al diverse keren op locatie ondersteund en kent de regio. Met zijn bevlogenheid zal hij het publiek als geen ander weten mee te nemen.”

Bron: NOS

Bericht delen