dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe naam voor Infostrada-dutchView

Infostrada Creative Technology en dutchView zitten inmiddels al onder één dak in het Studiocentrum op het Hilversumse Media Park, maar krijgen vanaf 1 januari 2016 ook een overkoepelende nieuwe naam.

Met de verkoop eind mei van sportdatabedrijf Infostrada Sports uit Nieuwegein aan het Amerikaanse Gracenote, werd ook de naam Infostrada verkocht. CEO Michiel van Duijvendijk: “We mogen die nog een maand of acht gebruiken, dus volgend jaar moet de naam veranderen. Nee, we hebben die nog niet bepaald.” Zusterbedrijven TEAM ENG en Avi-Drome blijven wel gewoon hun naam en locatie houden.

De aansturende rol van de holding van CMI, oftewel Consolidated Media Industries, zal verdwijnen. Alle resterende bedrijven zullen in de nieuwe situatie worden aangestuurd door een zevenkoppige directie. Dat betekent ook dat Peter Rademaker, CEO van CMI Holding, afscheid neemt. “Zijn taak zit erop: de verkoop van Infostrada Sports en Infostrada Productions en de deal met NEP zijn afgerond. Peter heeft daarbij een hele belangrijke en uitstekende rol vervuld en daarvoor zijn we hem zeer dankbaar,” aldus Van Duijvendijk.

Op vrijdag 10 juli werd vanuit Pittsburgh, Pennsylvania het persbericht naar buiten gebracht dat NEP Group Inc. tot overeenstemming was gekomen met de aandeelhouders van Consolidated Media Industries (CMI) over een overname. Het is de bedoeling dat de Nederlandse tak stand alone blijft opereren, met een hoge mate van autonomie, benadrukt Van Duijvendijk in Broadcast Magazine 347, die vrijdag verschijnt.

Nog steeds geen abonnee? Schande! Klik hier en maak gebruik van de speciale aanbieding.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen