dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe leden Raad van Toezicht Beeld en Geluid

Afgelopen week benoemde de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) Jan de Jong, directeur NOS, tot lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De Jong volgt Lucas Goes op. Karin de Groot, CEO van televisieproducent IDTV, werd door de raad zelf benoemd.

Zij volgt  Eric van Stade op.

De Raad van Toezicht van Beeld en Geluid heeft in totaal zeven leden, waarvan het ministerie van OCW de voorzitter benoemt. Drie leden worden door de NPO benoemd en de drie andere leden door de raad zelf. Naast Jan de Jong en Karin de Groot bestaat de Raad van Toezicht uit voorzitter Guusje ter Horst (voorzitter HBO-raad), Mark Minkman (zakelijk directeur VARA), Annet Aris (adjunct Professor of Strategy, INSEAD), Henk Hagoort (voorzitter Raad van Bestuur NPO) en Ernst Veen (voormalig directeur De Nieuwe Kerk Amsterdam/De Hermitage).

Karin de Groot is sinds sinds juni 2011 werkzaam voor IDTV en sinds april 2012 bestuurder van de productiemaatschappij. Daarvoor was ze als programmaleider van Net 5 verantwoordelijk voor de programmering en profilering van deze zender. Eerder werkte zij ruim dertien jaar bij Endemol Nederland (John de Mol Produkties). De Groot: “Beeld en Geluid is van waarde binnen het huidige medialandschap. Niet alleen als digitale archief van de omroepen, maar ook als kennisinstelling. Ik voel me vereerd dat ik voor deze functie gevraagd ben.”

Jan de Jong is sinds april 2005 verbonden aan de directie van de NOS. Tot 1 mei 2010 was hij mediadirecteur en sinds 1 mei 2010 is hij algemeen directeur. Daarvoor zat hij onder andere bij Veronica Sport en NOS Studio Sport. De Jong: “Beeld en Geluid is een bijzonder instituut in een on-Nederlands mooi gebouw. Niets heeft ons leven zo veranderd als juist het bewegende beeld. Het is goed dat dat nu structureel geconserveerd en bewaard blijft.”

Bron: Beeld en Geluid

Bericht delen