Nieuwe Eredivisie-bal voor 65-jarig jubileum
vrijdag 13 augustus 2021

Nieuwe Eredivisie-bal voor 65-jarig jubileum

Elementen uit logo’s van alle 54 clubs die ooit in de Eredivisie hebben gespeeld, sieren de officiële bal voor het nieuwe Eredivisieseizoen. Aanleiding is het jubileum dat de Eredivisie viert: de hoogste Nederlandse profcompetitie bestaat 65 jaar.

Het hele seizoen 2021-2022 wordt met de nieuwe bal van Derbystar gespeeld in de Eredivisie. Floor Wesseling, Creative Director van Studio Wesseling, tekende voor het ontwerp. Wesseling: “Het was een flinke uitdaging om 65 jaar voetbalgeschiedenis op de bal terug te laten komen. Ik ben uiteindelijk uitgekomen op een ontwerp met elementen van alle 54 clubs in klassiek zwart-wit. Een rijke, veelzijdige mix, maar samen toch een sterk en krachtig geheel.”

De jubileumbal maakt zijn officiële debuut bij de start van het nieuwe Eredivisieseizoen: de wedstrijd Go Ahead Eagles – sc Heerenveen. Deze trapt af op vrijdag 13 augustus om 20.00 uur. Floor Wesseling is de vijfde ontwerper die door de Eredivisie is uitgenodigd de officiële wedstrijdbal vorm te geven. Eerder gaven talentvolle artiesten van Top Notch, het Rijksmuseum, Johnny de Mol en Henk Schiffmacher de Eredivisiebal vorm.

Bron: ESPN/BM

Bericht delen